هایتک متالوژی فاطر

تولید محلول‌ها و نانوسیالات

Production of nanofluids & Fluids

 فروسیال-Ferrofluid

 

فروسیال مخلوطی کلوئیدی، متشکل از ذرات فرومغناطیسی در ابعاد نانو یا ذرات فرومغناطیسی معلق در یک مایع حامل (معمولاً یک حلال آلی یا آب) است.از سال 1973،از فروسیالات دردر بلندگوها استفاده می شود تا گرما را از سیم پیچ صدا خارج کرده و حرکت مخروط را بدون مقاومت میرا کند.

از فروسیالات در تشکیل مهر و موم های مایع در اطراف شفت (محور) های محرک چرخشی در دیسک های سخت استفاده می شود. شفت چرخان توسط آهن رباها احاطه شده است.

در پزشکی برای تشخیص بیماری‌هایی نظیر سرطان با استفاده از ام‌آرآی کاربرد دارد . در ساخت سیل‌های مکانیکی با سیال‌های مغناطیسی و همچنین در ساخت کوپلینگ‌های انعطاف‌پذیر نیز کاربرد دارند.

 

نانوسیال-Nanofluid

 

سوسپانسیون‌های حاوی ذرات نانو، مواد فلزی و غیر فلزی را شامل می‌شود. نانوسیالات پتانسیل‌های بسیار زیادی در محیط‌‌ها و شرایط متفاوت دارند که باعث شده اهمیت به‌سزایی در صنایع و تأسیسات داشته باشند.

نانوسیالات که از توزیع ذرات با ابعاد نانو در سیالات معمولی حاصل می‌شوند، نسل جدیدی از سیالات با پتانسیل بسیار زیاد در کاردبرهای صنعتی هستند. اندازه ذرات مورد استفاده در نانوسیالات از 1 نانومتر تا 100 نانومتر است. این ذرات از جنس ذرات فلزی همچون مس (Cu)، نقره (Silver) و … یا اکسید فلزات همچون آلومینیوم اکسید (Al2O3) اکسید مس (CuO) و … هستند.

 

جوهر مس-copper ink

 

جوهرهای رسانا با استفاده از نانوذرات مس نسل جدیدی از جوهرها هستند و این جوهرها کاربردهای فراوانی در سلولهای خورشیدی، دیودهای ساطع‌کننده نور آلی، آنتن‌های RFID و مدارهای الکترونیکی دارند.

 

جوهر نقره-silver ink

 

جوهرهای رسانای نانونقره برای ساخت مدارهای با ولتاژ کم و بویژه خازن ها، مقاومت ها و حسگرهای زیستی مورد استفاده اند. حسگرهای خودرو شامل حسگرهای کیسه هوا، سوخت، ترمز و برخی اتصالات داخلی با این جوهر ها چاپ شده اند. الگوهای رسانا و با کیفیت بالا روی بسترهای پلیمری منعطف، امیدبخش استفاده از این بسترها در دستگاه­های الکترونیکی نظیر نمایشگرهای دیود گسیل نور ارگانیک (OLED) ، برچسب­های شناسایی فرکانس­های رادیویی (RFID) ، باتری­های منعطف و غیره با هزینه کم و در مساحت زیاد است.

 

خمیررسانا-Conductive dough

 

مواد رسانا در اشکال مختلفی مانند سیم­‌ها و صفحات فلزی، نخ­های رسانا، رنگ‌­های رسانا، مایعات و خمیرهای رسانا موجود بوده و کاربردهای مختلفی را به خود اختصاص می­‌دهند. خمیرهای رسانا از ترکیب فلزات گرانبهای سنگین و رنگین ساخته شده و در صنایع مختلف بخصوص صنایع الکترونیک بسیار کاربردی هستند. خمیر نقره یکی از متداولترین خمیرهای رساناست که در ساخت پنل­‌های خورشیدی و فتوولتائیک، مدارات الکتریکی موبایل و بیسم‌­ها و همچنین بعنوان مدار گرمکن در وسایل حمل و نقل زمینی، ریلی، دریائی و هوائی به کار می‌رود. این ماده یکی از نیازهای اساسی خودروسازان و شیشه­سازان خودرو در چاپ مدار گرمکن بر روی شیشه عقب و تولید شیشه‌­های ایمنی خودروهاست.

به دلیل ساختار سطحی منحصربه‌فرد در پودر نقره فلزی نانو ساختار، اتلاف الکتریکی در المنت تولید شده با این مواد (به تعبیری مقاومت الکتریکی) در مقایسه با ساختار متعارف آن به‌مراتب کمتر می‌باشد.